Folkets hus renoveras och får nytt namn

Namnet Folkets Hus skrotas.När huset nu renoveras och omprofileras kommer det också att få ett nytt namn. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Under sommaren har en renovering av Folkets hus i Sveg påbörjats. Just nu lagas och målas fasaden och tillsammans med Destination Sveg ser man också över skyltprogrammet.

– Vi renoverar just nu utsidan som var väldigt nergången och vi ser över skyltprogrammet, tillsammans med Destination Sveg. Skyltprogrammet kommer att utformas för att smälta samman med Visit Svegs grafiska profil, berättar Stig Holm, vd Härjegårdar Fastighets AB.

Namnet Folkets Hus skrotas. När huset nu renoveras och omprofileras kommer det också att få ett nytt namn.

– Just nu går huset under arbetsnamnet Camp Sveg. Fastigheten heter Camparen 1 och Camp är ju en samlingsplats så vi tycker att det är ett bra arbetsnamn. Vad huset slutligen kommer att få för namn återstår att se, men det kommer inte att heta Folkets hus, säger Holm.

Under hösten är planen att renoveringsarbetet skall fortsätta på insidan. Huset skall kunna användas mer eller mindre under hela renoveringsarbetet, enligt Holm.

– Målet är att etapp två i renoveringen med bland annat entré och toaletter skall komma igång nu i höst och att vi senare i vinter också kan komma igång med renoveringen av restaurangen, säger Holm.

– Vi för diskussioner med intresserade krögare som kan tänkas driva restaurangen, berättar Holm.

ANNONS:

Dela det här!