Första förlusten för säsongen kom mot Järpen

Foto av författare

Morgan Grip

– Järpen är det klart svagaste laget vi har mött så här långt så det känns extra surt att vända hemåt med noll poäng i bagaget, säger Svegs tränare Fredrik Jonasson.

Järpen tog ledningen i matchen i mitten av första halvlek.

– Vi lyckas inte få bort bollen efter en frispark och det blir nästan ett hopslag som dalar in i krysset från 15-20 meter, berättar Jonasson.

– Vi gör ingen bra första halvlek och skapar inte så värst mycket mer än några hörnor. Jag tror inte vi har ett enda skott på mål i första halvlek. I andra tar vi däremot över matchen direkt från avspark. Allt spel är på Järpens planhalva men vi lyckas ändå inte vaska fram särskilt många målchanser, säger Jonasson. Vi har svårt att få fast bollen och när vi har bra inläggslägen med många spelare inne i Järpens straffområde väljer vi andra alternativ.

I den 75:e minuten kvitterar dock Sveg genom Janne Räisänen som distinkt sätter dit ett lågt inlägg.

– Just då tror nog alla på planen att vi ska ta hem det. Men direkt på avspark så går Järpen framåt och vi är oerhört passiva och de gör mål direkt, 10 sek efter avsparken. Ett mål som vi aldrig aldrig ska släppa in och där många spelare är inblandade på olika sätt.

– Vi har ju haft lite medflyt i några matcher och det kanske jämnade ut sig idag. Dock var inte Järpen ett bättre lag än oss utan vi föll på vår egen prestation. Simon Bokvist krigade på bra och Janne Räisänen var vårt enda hot framåt idag, säger Jonasson.