Älvros och Lillhärdal delade på poängen i tufft derby. Foto: Morgan Grip
Fotbollsfest med delad poäng i derbyt. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Det blev delad poäng när Älvros tog emot Lillhärdal i lördagens fotbollsderby. Matchen slutade 1-1.

Gästande Lillhärdal tog ledningen i matchens 22:a minut när Oskar Jonasson inledde målskyttet. Hemmalaget kvitterade sedan genom Alex Woxlin i matchens 31:a minut. Det var sedan ett resultat som stod sig matchen ut.

– Ett äkta Härjedalsderby och ett rättvist resultat. Mycket kamp och inget skönspel precis, sade Älvros tränare Roland Kristoffersson som gav Linus Nordlund och Niklas Nilsson extra beröm i sitt lag.

– Det var en jämn och hård match. Skönt att komma här i från med en poäng i alla fall. Det blev lite hårda tag i slutet, men det hör väl till när det är derby. Jag tycker att 1-1 är ett rättvist resultat, sade Lillhärdals tränare Magnus Theodorsson.

Fotbollsfest och derby

Det var en riktig fotbollsfest Älvros IK bjöd in till. På eventområdet fanns serveringstält, lotterier och musikunderhållning av Obducenterna och Bengt Proos Band.

Publikrekordet uteblev

Publikrekordet för seriefotboll i Härjedalen från 1962, när 918 åskådare såg seriefinalen i Division 4 Medelpad-Härjedalen när Sundsvallslaget Skönvik-Sund gästade Zakrivallen, nådde man inte upp till.

Uppskattningsvis mellan 600-700 åskådare trotsade regnet och kom till lördagens derby på Zakrivallen i Älvros.

Aktuell tabell för J/H division 5 Herr Södra ➜

Hårda tag i matchens slutskede resulterade i två röda kort, ett till vardera lag. Foto: Morgan Grip
Alex Woxlin har kvitterat till 1-1 i matchens 31:a minut. Ett resultat som stod sig matchen ut. Foto: Morgan Grip
Lars Proos och Nils Grinde kunde räkna in mellan 600 och 700 åskådare. Foto: Morgan Grip
Ingrid Nilsson wokade för fullt i ett av serveringstälten. Foto: Morgan Grip
Obducenterna, på bilden, och Bengt Proos Band stod för den musikaliska underhållningen. Foto: Morgan Grip
Det blev ett jämnt och hårt möte som slutade 1-1. Foto: Morgan Grip
Publikrekordet för en seriematch i Härjedalen uteblev, men uppskattningsvis 600-700 åskådare kom och såg lördagens Härjedalsderby på Zakrivallen i Älvros. Foto: Morgan Grip
Ingemar Andersson från Småstadsliv minglade på eventområdet. Här med Magnus Barreby. Foto: Privat