Fotbollsprofilen Rhonny Nilsson blir ny coach för Svegs IK Hockey

Fotbollsprofilen Rhonny Nilsson blir ny coach för Svegs IK Hockey. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Det blir Rhonny Nilsson, mer känd som fotbollsspelare och fotbollstränare, som tar över som ny coach för Svegs IK:s hockeyherrar, efter Jörgen Paalanen som under förra veckan slutade.

Rhonny var i sin ungdom inte bara en mycket duktig fotbollsspelare utan också en mycket duktig ishockeyspelare. Han valde dock fotbollen, och fick där en framgångsrik karriär som både spelare och tränare. Rhonny arbetar som lärare på Härjedalens gymnasiums fotbollsprofil.

– Helt perfekt. En lokal person med enorm kompetens inom idrottsledarskap som kan hockey även om hans karriär blev inom fotbollen, säger hockeyordförande Magnus Persson.

– Det var länge sedan jag höll på med hockey, och hockeyn har ju förändrats sedan dess men det känns roligt och spännande med något nytt, säger Rhonny Nilsson.

Träningarna kommer att skötas av Mathias Nordqvist och Jonas Edén men Rhonny kommer att coacha laget under matcherna. I morgondagens bortamatch mot Brunflo kommer dock inte Rhonny att finnas med.

– Mathias, Jonas och jag kommer att sätta oss ned till veckan och lägga upp en plan för hur vi skall spela. Det finns mycket kunnande i det här gänget, det gäller bara att få ihop det. Det är även viktigt att alla vet sin roll och att vi måste spela på våra styrkor, säger Rhonny Nilsson.

 

Dela det här!