Stensäker seger mot Norge och nu väntar Skottland i EM-final för lag Edin

De svenska curlingherrarna med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Henrik Leek, svegssonen Christoffer Sundgren (bilden) och coach Fredrik Lindberg är klara för ännu en EM-final. Foto: Pressbild/WCF/ Richard Gray

Dela det här!De svenska curlingherrarna med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Henrik Leek, svegssonen Christoffer Sundgren och coach Fredrik Lindberg är klara för ännu en EM-final. Detta efter vinst mot Norge i semifinalen med 8-3. I finalen väntar Skottland som vann mot hemmanationen Schweiz med 9-8.

– Det var en väldigt oväntat enkel match där vi inledde väldigt bra och de kommer inte alls in i matchen. Men det var också riktigt knepiga isförhållanden med mycket frost så där ligger en del av förklaringen. När vi fick en tidig ledning tvingas de jaga med svårare uppgifter och det gynnade oss, säger Niklas Edin.

Nu väntar Skottland i EM-final efter en dramatisk match mot hemmanationen Schweiz.

– I finalen kan det bli betydligt tuffare så vi måste fokusera om direkt ikväll och ladda för en bra final på lördag, säger Niklas.

Vinst i finalen mot Skottland skulle innebära att lag Edin blir historiska (igen) på herrsidan med fyra raka EM-guld.

EM-finalen mellan Sverige och Skottland sänds live i SVT1 och SVT Play på lördag kl 14:55-17:50.

Även på damsidan hittar vi svegsanknytning där svegstjejen Maria Prytz coachat de svenska curlingdamerna till semifinal mot Italien.

Matchen Sverige-Italien sänds live i SVT1 kl. 14:20-17:00 och SVT Play kl. 13:55-17:00

Dela det här!