Fyrfasen Energi skänker Katitziböcker till skolor

Fyrfasen Energis vd Cecilia Norberg (till höger i bild) lämnade över böckerna till Norra skolans rektor Maria Hallstensson Wagenius. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

I dagarna har Fyrfasen Energi överlämnat ett antal Katitziböcker till Norra skolan i Sveg. Böckerna om Katitzi, som är skrivna av Katarina Taikon, köpte vi av nyligen bortgångna Rosa Taikon, när vi besökte henne i hennes hem hösten 2016. Systrarna jobbade aktivt för mänskliga rättigheter under många år tillsammans och när Katarina gick bort 1995 fortsatte Rosa jobbet i deras anda och 2013 tilldelades hon Olof Palmespris.

– Vi hoppas att de kommer till användning och att man kanske fortsatt kan uppmärksamma hur romerna och andra utsatta grupper i samhället har och har haft det, något som Rosa berättade mycket om när vi besökte henne i höstas. Hon berättade även att det här är en populär utgåva av böckerna, med vackra illustrationer, säger Fyrfasen Energis vd Cecilia Norberg, som lämnade över böckerna till Norra skolans rektor Maria Hallstensson Wagenius.

– Vi är jätteglada över att få ta emot böckerna, jag tänker att vi kan använda dem i årskurs 4 till 6 till hösten, säger Maria Hallstensson Wagenius.

Även Björkbackaskolan i Ånge kommer inom kort att få ett antal Katitziböcker.

Dela det här!