Härjegårdar bygger 24 nya lägenheter i Sveg

En diskussion förs nu mellan Socialförvaltningen och Härjegårdar Fastighets AB om att bygga så kallade LSS-boenden på tomten i korsningen Berggatan-Härjedalsgatan i Sveg. Foto: Morgan Grip
Här planerar Härjegårdar för 24 nya lägenheter. Byggstart våren 2016. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Ett avtal mellan Härjegårdar Fastighets AB och nuvarande ägaren till fastigheten Berggatan 10 i centrala Sveg är nu klart. Härjegårdar köper fastigheten för 700.000 kronor och bygger ett nytt bostadshus, med 24 lägenheter i storlekarna 1- och 2-rum och kök, till en kostnad av cirka 25 miljoner.

– Vi har kommit överens med nuvarande ägare att Härjegårdar skall köpa tomten, ett avtal är nu klart som skall godkännas av styrelsen den 11 juni. Planen för tomten är att vi skall bebygga den med ett hyreshus med drygt 20 smålägenheter, säger Stig Holm, tf vd för Härjegårdar Fastighets AB.

Innan man kan sätta spaden i jorden krävs dock en planändring för tomten vilket gör att man förmodligen inte kommer att kunna starta bygget innan hösten. Man räknar istället med byggstart våren 2016.

– Helst skulle vi ha kommit igång med bygget i höst men eftersom det måste till en planändring och det tar väl ett antal månader så det blir nog tidigast våren 2016 som vi kan dra igång bygget, säger Holm.

Annonser

Härjegårdar renoverar just nu även 10 lägenheter på Ringvägen i Sveg och dessa skall vara inflyttningsklara vid årsskiftet 2015-16.

Annonser