Härjegårdar utvecklar Senioren

Särskilt boende i Härjedalens kommun koncentreras till fyra orter. Foto: Morgan Grip
Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Härjegårdar driver just nu ett projekt för att utveckla Senioren. Det meddelar bostadsbolaget på sin hemsida.

Senioren har parkering i varmgarage i källarplan med hiss upp i huset, förråd till varje lägenhet, möjlighet till egen tvättmaskin i lägenheten och tvättstuga på varje plan, låsta portar kvällar och helger och gemensamhetslokaler för aktiviteter.

– Vi vill skapa ett hemtrevligt boende för den friska och aktiva pensionären som söker samvaro, trivsel, trygghet och aktivitet med personer i sin egen ålder. I första hand handlar det om att göra Senioren i Sveg attraktiv för äldre och vara ett alternativt boende för äldre hyresgäster, med eller utan hemtjänst. Konceptet borde i förlängningen kunna utvecklas vidare på andra orter i Härjedalen, säger Hans Heuser, vd för Härjegårdar.

Härjegårdar har bjudit in pensionärsföreningarna och de som bor i huset att delta i utvecklingen av ett framtida seniorboende. På grund av coronaviruspandemin har enkäter använts. Planen är att möta pensionärsföreningarna under hösten för att diskutera hur de kan bidra med regelbundna aktiviteter i Senioren och som motprestation erbjudas lokaler för sina verksamheter i fastigheten.

– Många av de önskemål som kom fram i enkäten finns redan i Senioren: God tillgänglighet i lägenheterna, inglasade balkonger, hiss, parkering i källaren med hiss upp lägenhetsplanet, rikt utbud av tv-kanaler och bra internet, säger Hans Heuser.

Han hoppas kunna erbjuda kommande hyresgäster att i viss utsträckning kunna påverka sitt boende, till exempel färg och tapeter på väggar och golvmaterial i vissa rum.

– Mycket av det som kommit fram i enkätsvaren känns fullt rimligt att genomföra. Några saker måste studeras närmare; möjligheter till matservering även för personer utan hemtjänst. Härjegårdar för en dialog med kommunens kostenhet och arbetsmarknadsavdelningen för att försöka hitta en lösning, säger Hans Heuser.

Härjegårdar driver projektet i samarbete med kommunens socialtjänst, kostenhet och arbetsmarknadsavdelning. Tanken är att dialogen med pensionärsföreningarna intensifieras genom möten under hösten.

– Det ska bli kul att höra på vilket sätt de är intresserade av att vara med och bidra med aktiviteter i framtidens seniorboende, säger Hans Heuser.

För att hyra en lägenhet i Senioren skall du ha fyllt 65 år.

Intresseanmälan för seniorlägenhet kan göras genom att du registrerar dig här på Härjegårdars hemsida. Du ställer dig då i samma kö som för övriga lägenheter. Alla över 16 år kan registrera sig i bostadskön kostnadsfritt och börja samla poäng per dag. När du fyllt 65 år kan du anmäla intresse för seniorbostad.

Dela det här!