Härjegårdars styrelseordförande Billy Anklew uppmanas lämna sina uppdrag

Härjegårdars styrelseordförande Billy Anklew uppmanas lämna sina uppdrag. Foto: Henry Jonasson

Dela det här!Det kommunala bostadsbolaget Härjegårdars styrelseordförande Billy Anklew (M) uppmanas nu av kommunstryelsen att lämna sina uppdrag som ledamot och ordförande i det kommunala bostadsbolaget Härjegårdar. En av orsakerna är att han delat material från en högerextremistisk sajt på sin Facebooksida.

I samband med kommunstyrelsens möte i Sveg den 13 september klargjordes att man inte längre anser sig ha förtroende för Billy Anklew. Samtliga ledamöter som tjänstgjorde vid gårdagens kommunstyrelsesammanträde, har undertecknat en skrivelse där de säger att de inte längre har förtroende för Anklew som ordförande i bolaget.

– Vårt motiv baseras på flera saker, det är en samlad bedömning under en längre tid. Beträffande den där grejen på Facebook så känner jag inte till de där sidorna så det har jag ingen uppfattning om, men delar man främlingsfientligt material så är det naturligtvis något att ta avstånd ifrån, säger Thomas Wiklund (M), kommunalråd i Härjedalens kommun.

– För mig är det en värdegrundsfråga, det som avgjorde det hela för mig är att han delar artiklar från främlingsfientliga sidor, säger Anders Häggkvist (C), kommunalråd i Härjedalens kommun.

Dela det här!