Bärplockare ska avhysas ur hus i Älvros

Redan för ett år sedan kom ett beslut om att det 40-tal bärplockare, som under bärsäsong bott i ett utdömt hus i Älvros, måste flytta. Under onsdagen fick samtliga som bor i det utdömda huset beskedet om att de har en vecka på sig att packa ihop sina saker och lämna huset. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Redan för ett år sedan kom ett beslut om att det 40-tal bärplockare, som under bärsäsong bott i ett hus i Älvros, måste flytta. Det gamla trähuset, som har fungerat som logement, är för brandfarligt för ändamålet.

– Här bor ett 40-tal bärplockare och det finns inga nödutgångar. Börjar det brinna är de som befinner sig på övervåningen i praktiken chanslösa att ta sig ut, säger brandingenjör Maja Norling till SVT Jämtland.

Den man, som upplåtit huset som bostad åt bärplockarna, har fram till för en vecka sedan varit svår att få tag på. Då lyckades man till sist nå honom för en delgivning och inga hinder fanns längre för en avhysning.

Under onsdagen fick samtliga som bor i huset beskedet om att de har en vecka på sig att packa ihop sina saker och lämna huset.

Förutom räddningstjänsten fanns även socialtjänsten, polisen och en rysktalande tolk med vid avhysningen som gick lugnt tillväga.

Expressen-TV.
SVT Jämtland.

Dela det här!