Hemmaseger i Karl Hedin Pimpelcup

Dela det här!

Det blev hemmaseger när årets upplaga av Karl Hedin Pimpelcup avgjordes i Ytterberg i helgen. Hans Erlingsson, Sveg, vann cupen med god marginal. Med 9822 gram fisk hade han en marginal på nästan tre kilo ner till tvåan Robert Pettersson från Hedesunda, som drog upp 7004 gram. Tredjeplatsen tog Lars Jansson från Bjursås, med 6652 gram fisk.

Bästa dam blev Gun-Lis Bergman, Sveg, som fiskade upp 4292 gram och bästa junior blev Egon Larsson från Älvdalen, 1729 gram.

Sammanlagt 355 tävlande, varav 225 på lördagen och 130 på söndagen, fick i snitt ett kilo fisk var.

Från arrangörshåll är man nöjd med helgen, även om man hade hoppats på fler tävlande.

– Vi hade hoppats på lite fler fiskande, men med tanke på coronaviruset och att de mesta håller på att stängas ned, så får vi kanske vara nöjd ändå, säger Torben Busk, tävlingsledare i Ytterbergs fiskevårdsområdesförening.

Foto och redigering: Morgan Grip
Hans Erlingsson segrade i årets upplaga av Karl Hedin Pimpelcup. Han drog upp 9822 gram fisk. Foto: Vincent Grip
– Det känns fantastiskt att få vara med och bidra till ett sånt här arrangemang, säger Martin Berggren-Lysell, platschef på Karl Hedin Bygghandel i Sveg. Foto: Vincent Grip
– Vi hade hoppats på lite fler fiskande, men med tanke på coronaviruset och att de mesta håller på att stängas ned, så får vi kanske vara nöjd ändå, säger Torben Busk, tävlingsledare i Ytterbergs fiskevårdsområdesförening. Foto: Vincent Grip
Videon presenteras i samarbete med AB Karl Hedin Bygghandel i Sveg
Foto och redigering: Morgan Grip

Dela det här!