Hjälp till att hålla Härjedalen rent

Årets skräpplockardagar drar igång. Foto: Jenny Brandt
Foto: Jenny Brandt

Dela det här!Under vecka 20 kan man vara med och hålla Härjedalen rent. Varje vår deltar Härjedalens kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp, både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 personer runt om i landet i kampanjen.

Nytt för i år är att kampanjen är samlad till vecka 20. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, mindre soppåsar och pedagogiskt material.

Allt material kan hämtas på kommunkontoren i Sveg, Hede, Funäsdalen och Ytterhogdal från och med vecka 18. Till skolor och förskolor körs materialet ut.

Vi Håller Härjedalen Rent är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Ta chansen att sortera skräpet i samband med ett besök vid en återvinningsstation eller återvinningscentral.

Förhoppningsvis fungerar kampanjen som en tankeställare, för handen på hjärtat – visst finns det roligare saker att ägna sig åt än att plocka skräp efter andra?

Anmälan görs senast den 1 april på: www.hsr.se/vihållerrent

Det här var en del av vad vi hittade i Svegsbygden när det här inslaget gjordes för två år sedan. Foto och redigering: Felix Eriksson

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!