Fina skidframgångar för Svegs IK

Johanna Grip Svegs IK. Foto: Håkan Blidberg, Svenska Skidskytteförbundet
Foto: Håkan Blidberg, Svenska Skidskytteförbundet

Dela det här!När JSM i skidskytte kördes i Östersund under helgen, visade Svegs IK:s Johanna Grip att hon är att räkna med i sverigetoppen för damer 18-19 år. I den tuffa distanstävlingen, som under fredagskvällen inledde tävlingshelgen, körde hon in på en fjärdeplats i distanstävlingen över 10 km, endast 1,6 sekunder från bronset. Personbästa för Johanna i JSM-sammanhang. Så här säger Johanna om sin nationella insats.

– Samtidigt som det är den bästa placering jag någonsin presterat i nationella sammanhang känns det självklart lite surt att det var så otroligt nära. Man kan inte undgå att fundera över om jag hade kunnat åka liiiite snabbare på sista varvet. Jag tycker ändå att det känns roligt att jag gör framsteg, både åkmässigt och att jag klarar av att hålla ihop skyttet trots blåsten som var.

I lördagens masstart 7,5 km gjorde hon en repris på fredagens prestation och grejade ytterligare en fjärdeplats med ett tangerat personbästa. Tillsammans med klubbkamraterna Felix Hill och Arvid Andersson ställde hon upp i söndagens herrstafett där Svegslaget tog en fin sjundeplats i den hårda konkurrensen.

På sätt och vis blev det en hel drös av medaljer till Sveg då många av skideleverna vid Skidgymnasiet i Sveg lyckades bra under mästerskapet. Totalt blev det två individuella guld och ett brons samt ett lag-guld i damstafetten.

I de yngre klasserna, som just nu är mitt uppe i J/H Cup och Sverige Cup, återfinns många ungdomar från Svegs IK som alla gör mycket fina insatser i respektive klass i tävling efter tävling.

En annan skidtjej från Sveg som lyckades bra i helgen är Tilde Ingvarsson som krigade sig in på en 12:e plats på distansen 5 km klassisk stil vid USM i Lycksele. Av de 61 tjejer som startade i D15 var Tilde bäst i länet.

Kommande helg blir det stor skidfest i Sveg när populära och anrika Svegsskidan körs. Då har man möjlighet att se alla duktiga skidungdomar på nära håll. I dagsläget är 250 åkare anmälda och tävlingsledningen ser fram emot en fin tävlingsdag. I år bjuder man för första gången även in motionärer att tävla i en egen klass.

– Vi försöker hänga med i tidsandan och förnya tävlingen en aning. Skidförbundet jobbar med så kallade öppna banor och det vill vi haka på, därför har vi gjort en motionsklass som kommer att köras i hundspåret, förklarar tävlingsledare Ingela Kälvedal.

Tävlingarna startas med kortare prologer på lördagmorgon och sedan kan man heja på hemmaåkarna i de olika klasserna under hela dagen. Vill man istället vara med i motionsklassen tar man med sig sin utrustning. Anmälan till motionsklassen står öppen ända fram till tävlingsdagen.

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!