SM-medaljer till Svegs sportfiskeklubb

I guldlaget hittar vi Erik Andersson, Mikael Rehnman och Thomas Larsson. Foto: Erika Unelid

Dela det här!Den gångna helgen har landets pimpelfiskare gjort upp i SM. Denna årets höjdpunkt för tävlingspimplarna hölls på Steningeviken i Mälaren utanför Märsta och sammanlagt deltog närmare 1000 pimpelfiskare i de olika klasserna.

Under lördagen hölls de individuella tävlingarna och det skulle visa sig att Gunilla Turdell Svegs SFK var riktigt på hugget i damklassen. Med sina 1285 gram kunde hon fiska hem bronsmedaljen.

I söndagens lagtävling blev det ett guld och ett brons till Svegs SFK i herrklassen. I guldlaget hittar vi Tomas Larsson, Erik Andersson och Mikael Rehnman som tillsammans drog upp 5226 gram och i bronslaget, som tog upp 4940 gram, har vi Hans Erlingsson, Daniel Eriksson och Martin Södergård. Mellan de båda Svegslagen planerade sig Nora Gyttorp på andraplatsen med en vikt på 5004 gram.

Pimpel-SM har inget med tur att göra, det gäller att orka fiska koncentrerat under hela tävlingstiden. Det handlar om att borra massvis med hål och ha järnkoll på utrustningen och dessutom anpassa fisket efter vilket humör abborrarna är på under tiden. Allt detta brukar Svegspimplarna ha koll på, så även i år.

Martin Södergårds, Daniel Eriksson och Hans Erlingsson knep bronsplatsen och Mikael Rehnman, Erik Andersson och Thomas Larsson guldet. Fotograf Erika Unelid

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!