I skuggan av OS spelas Bandy-VM med Härdalsrötter

Dela det här!1558389_10152229449897188_991762159_n.jpg
Malin Persson 18 år från Söråker, med rötter i Lillhärdal, en av Sveriges bästa bandydamer. Foto: Svenskbandy.se/Fanny Nikula
I skuggan av OS har Sveriges bandydamer tagit sig till VM-final genom att besegra Finland med 4-2 i semifinalen. Vägen till vinst banades av 18-åriga Malin Persson med rötter i Svegsbygden, eller närmare bestämt Lillhärdal, genom Wickzellsläkten.

Malin som till vardags spelar för Damallsvenska Söråker har varit en framstående målgörare redan från början under VM. Hon gjorde till exempel ett mycket viktigt 1-1 mål mot Kanada i inledningen av VM-turneringen.

Det var också tack vare Malin som Söråker kunde säkra en plats i förra säsongens SM-semifinaler, då hon vann såväl den interna skytteligan som den interna assistligan. 20 mål och 14 assist blev facit i Damallsvenskan för den 18-åriga talangen, som räknas till en av Sveriges bästa spelare.

I dag lördag väntar alltså final i det sjunde världsmästerskapet för damer och motståndet står Ryssland för. För kännedom sitter nog Olle och Göta Johansson i Sveg och hejar, Malin är nämligen deras barnbarnsbarn.

Dela det här!