Ida Ingemarsdotter drillade Svegs IK:s hockeykrigare

Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Svegs IK:s herr- och damlag fick en annorlunda fysträning på måndagskvällen när Svegs IK-fostrade längdlandslagsåkaren och OS- och VM-guldmedaljören Ida Ingemarsdotter höll i taktpinnen.

– Kul att få komma tillbaka och hjälpa Svegs IK. Även om ishockey inte direkt är min idrott så hoppas jag att jag skall kunna komma med lite nya idéer, säger Ida Ingemarsdotter, som själv tränar fyra timmar per dag, sex dagar i veckan.

– Oavsett om man är längdåkare som skall åka en tremil eller en ishockeyspelare som skall spela tre gånger tjugo minuter, så behöver man en viss grundkondition, en viss styrka och en viss återhämtning för att kunna göra uppgiften på ett bra sätt, säger Ingemarsdotter.

Efter teori där bland annat kosthållning, träning och målsättning avhandlades, väntade ett 90 minuter långt fyspass, där fokus låg på styrka och balans.

– Ida har ju de bästa meriter man kan ha, med bland annat OS- och VM-guld, så hon vet ju vad hon pratar om. Jag tycker det var en bra och inspirerande träning, säger Filip Wallin, en av de spelare som deltog i kvällens träning.

– Bara det att hon tar sig tid att komma hit och ta sig an oss tycker jag är jättekul, säger Jörgen Paalanen, tränare för Svegs hockeyherrar.

Dela det här!