Kanadensisk poängmaskin förstärker Svegs IK Hockey

Devin McGonigal. Foto: Kim Poole

Dela det här!

Svegs IK hockey förstärker laget inför den kommande säsongen med en kanadensisk forward och poängmaskin. Devin McGonigal, 23 år, från Moosimin, Saskatchewan ansluter till laget lagom till seriestarten i september.

Hockeysektionens ordförande Magnus Persson har via kontakter i Kanada hittat Devin McGonigal, som den senaste säsongen spelat med Whitewood Orioles i Triangle Hockey League.

Med 38 poäng på 17 matcher vann den högerskjutande forwarden förra säsongen sitt lags interna poängliga och slutade på fjärde plats totalt i poängligan. Av Whitewood Orioles totalt 82 gjorda mål förra säsongen stod Devin McGonigal för 28 av dem.

–  Det är ändå ett oskrivet kort, han har till exempel aldrig spelat på stor rink, men jag tror chansen till succé är större än risken för fiasko, säger hockeysektionens ordförande Magnus Persson.

– Det är första gången Sveg tar in någon från Prairie Junior Hockey League i Saskatchewan, där Devin fostrats. Det är en ganska tuff liga. Devin är världens trevligaste men hettar det till på isen så backar han inte, berättar Magnus Persson.

– I’m excited and honored to come over to sweden to play hockey for Svegs IK. It’ll be a good experience to play there and to see the country, säger Devin McGonigal till sveg.se.

Vad skulle du säga är dina främsta styrkor som ishockeyspelare?

– As a hockey player I would say that my shot and ability to see the ice would be my strengths, säger Devin McGonigal.

Klubben har kontakt med ytterligare några spelare som kan bli aktuella för Sveg, om det blir något av det är i skrivande stund inte klart. Ekonomiskt har man löst det med hälp av sponsorer. Mer än så vill inte hockeyordföranden avslöja.

Dela det här!