Kommunen vill hitta en lösning på lokalfrågan för de motorintresserade

Dela det här!2014-01-07-motor-146.jpg
Diskussionerna och idéerna var många under kvällen och nu kommer man att jobba vidare med att så snart som möjligt hitta en lösning på lokalfrågan för de motorintresserade. Foto: Morgan Grip
Kommunchef Inger Lagerqvist och kommunalråd Gunilla Zetterström-Bäcke (S) höll i går kväll ett möte med de olika motorklubbarna som verkar i Svegsbygden samt inbjudna politiker. Detta för att man vill försöka hitta en gemensam lösning på bl a lokalfrågan för de motorintresserade i området.

– Vi vet att det finns ett behov av en motorgård och att det finns ungdomar som gärna skulle vilja ha en lokal att meka med sina bilar och träffas och umgås i, säger kommunchef Inger Lagerqvist. Kvällens möte var det första och vi hoppas att vi genom dessa träffar tillsammans kan hitta en lösning, säger kommunchef Inger Lagerqvist. 

Förutom ovan nämnda Inger Lagerqvist och Gunilla Zetterström-Bäcke fanns också Göran Påhlsson (S) och Hans Bergström (V) båda från kommunstyrelsen, Örjan Eriksson från Wolfman Cruisers, Victor Eriksson (M) kommunstyrelsen samt Ungdomsrådet, Sebastian Hedin, Härjedalens Automobilklubb, Gunnar Hedin, Härjedalens Automobilklubb, Andreas Ljungberg, fastighetsägare för fastigheten som Roadrunners huserar i idag samt Klara Lundqvist, Joakim Tömek och Yasmine Bengtsson, alla tre från Roadrunners, på plats.

Flera tänkbara lokaler kom upp för diskussion under kvällen och från kommunens sida har man redan börjat titta efter tänkbara passande lokaler.

– Vi vill försöka hitta en lösning med en gemensam lokal för de olika motorföreningarna, säger kommunalråd Gunilla Zetterström-Bäcke.

– Det är många olika klubbar och för att det skall kunna bli någonting av det här så måste det bli ett samarbete mellan de olika föreningarna, menar Göran Påhlsson (S).

Yasmine Bengtsson som representerade föreningarna Roadrunners och DominoZ berättade hur det fungerar i deras förening och i deras nuvarande lokal.

– Vi har sex mekplatser varav tre platser kan hyras för en månad åt gången och de måste bokas i förväg, sedan har vi två platser som är 48-timmars platser samt en plats för snabbare jobb som t ex däckbyte och liknande. Vi är dock lite flexibel med platserna beroende på efterfrågan.

– Det är trångt i lokalerna och de gör att många känner att det inte är någon mening att betala medlemsavgiften och bli medlem i föreningen eftersom det svårt att få plats, säger Joakim Tömek, från Roadrunners och menar att det gör att föreningen inte kan växa och få fler medlemmar.

– Det kanske inte bara skall vara en "ungdomsgård" utan ett ställe för alla åldrar, vuxna motorintresserade kan då med sin erfarenhet hjälpa ungdomarna, säger Andreas Ljungberg.

– Många skulle nog också endast vilja hyra en uppställningsplats med värme för sommarbilen utan någon större plats för att meka, tror Hans Bergström (V).

Diskussionerna och idéerna var många under gårdagskvällens möte som mynnade ut i att det bildades en arbetsgrupp som nu skall jobba vidare med tankarna på en gemensam motorgård i Sveg.

– Jag upplevde mötet som positivt och att det finns en vilja från de olika föreningarna att göra något nytt tillsammans, det bästa är att ungdomarna själva är med och att det var de som tog första initiativet med att kontakta kommunen, säger kommunalråd Gunilla Zetterström-Bäcke (S).

– Både Roadrunners och DominoZ ser positivt på framtiden och ser fram emot ett bra samarbete med övriga aktörer. Efter diskussionerna i kväll tror vi på en bra utveckling för samtliga motorintresserade och självklart främst ungdomarna, säger Yasmine Bengtsson efter kvällens möte.

 

Bild 2

2014-01-07-motor-145.jpg

Bild 3

2014-01-07-motor-147.jpg

Bild 4

2014-01-07-motor-150.jpg

Bild 5

2014-01-07-motor-149.jpg

Bild 6

2014-01-07-motor-148.jpg

Bildtext 2
– Vi vet att det finns ett behov av en motorgård och att det finns ungdomar som gärna skulle vilja ha en lokal att meka med sina bilar och träffas och umgås i, säger kommunchef Inger Lagerqvist. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
– Det är trångt i lokalerna och de gör att många känner att det inte är någon mening att betala medlemsavgiften och bli medlem i föreningen eftersom det svårt att få plats, säger Joakim Tömek, från Roadrunners. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
– Vi vill försöka hitta en lösning med en gemensam lokal för de olika motorföreningarna, säger kommunalråd Gunilla Zetterström-Bäcke (S). Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
– För att det skall kunna bli någonting så måste det bli ett samarbete mellan de olika föreningarna, menar Göran Påhlsson (S). Foto: Morgan Grip
Bildtext 6
– Efter diskussionerna i kväll tror vi på en bra utveckling för samtliga motorintresserade och självklart främst ungdomarna, det säger Yasmine Bengtsson efter kvällens möte. Foto: Morgan Grip

Dela det här!