Lillhärdal Basket är igång med seriespelet

Dela det här!

basket.jpg
Lillhärdal Basket är igång med seriespelet. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip
Inför året har Lillhärdal förstärkts med kanske det starkaste namnet på många år nämligen försvarsgeneralen Stefan "Steff" Hellgren som efter åtta säsonger med Jämtland Basket i högsta serien valt att trappa ner. Då väljer han att göra det i Lillhärdal Basket.

Serbilo Boucari återvänder efter att ha hjälp Jämtland under stora delen av fjolårs säsongen.

Lillhärdal är namnstarka då det gäller ligaspelare som spelat med Jämtland; Ingemar Nord, Erik Westin, Anton Säwström, Mikael Gärdin, Serbilo Boucari och årets nyförvärvet Stefan Hellgren har alla ett förflutet i Jämtland Basket. Nämnas bör även alla andra slitvargar med stort basketkunnande; Niklas Jakobsson och Niklas Jansson, poängmaskinen Andreas Zachrisson, skarpskyttarna Roger Danielsson och Tobias Ytterdal samt pointguarden Theo Bergström och centern Johan Johansson. 

Den gångna helgen drog seriespelet igång med besök av Umeås båda lag.

– Säsongens första match är alltid svår att förutse, har vi skött träningen eller ska vi bara köra på rutin. Nja nån kondition månste vi ju ha, säger Ingo Nord.

– Mycket riktigt vi börjar som vi slutade fjolåret en bra första period där vi spelar bra försvar och låter bollen göra jobbet vilket resluterar i 32-6 efter första. Steff försvar på deras guarder smittar av sig på oss andra vilket gör att vi spelar det bästa försvaret på länge. I halvtid leder vi med 50-31 och matchen känns klar redan, berättar Ingo Nord.

– Inför tredje perioden pratar vi om att inte slappna av utan bara fortsätta köra på vilket kan vara svårt när man leder så sort som vi gjorde, men vi lyckas vinna även tredje med 11p så vi leder med 31p inför sista och då känns det klart. I matchen har vi så många som 6 spelare över 10p  vilket är en styrka. Bra match av alla idag även om motståndet inte var det bästa, säger Ingo Nord.

Matchfakta
Lillhärdal – KFUM Umeå Ungdom 
100-57 (32-6)(19-22)(25-14)(24-15) 

Poänggörare Lillhärdal; 19 Nord, 17 Jacobsson, 16 Bergström 13 Gärdin, 12 Zachrisson, 11 Danielsson, 7 Boucari, 4 Hellgren

– Söndagen match visste vi att den skulle bli mycket tuffare då Umeå kom med två ligaspelare med sig från Umeås ligalag. Lite småstela efter lördagsmatchen lyckas vi ändå gå ut och göra en bra första period och vinner perioden tack vara bra försvar och snabba uppspel, berättar Ingo Nord.

– Zacke har en riktigt bra dag på planen och gör hela 38 poäng på Umeå som inte klarar av att stoppa poängmaskinen från Börtnan. I halvtid leder vi med 19 poäng trots att vi slänger bort lite bollar i andra. Steff gör ett kanonjobb i försvaret och gör 20 poäng framåt, säger Ingo Nord.

– Känns tryggt att ha Steff i försvaret i år, förmodligen kommer vi att spela det bästa försvaret på många år nu, säger Ingo Nord som själv skjuter i 15 poäng för dagen.

– Vi var lite kort om folk i helgen med ännu en försvargeneral borta i Erik Westin som är kortvarigt bort på grund av skada. Nu väntas en veckas träning innan vi går in i ett tufft matchschema nästa vecka med fyra matcher på åtta dagar, avslutar Ingo Nord.

Matchfakta
Lillhärdal – Umeå 
97-63 (28-17)(22-14)(22-17)(25-15) 

Poänggörare Lillhärdal; 38 Zachrisson, 20 Hellgren, 15 Nord, 14 Jakobsson, 2 Gärdin

Dela det här!