Lillhärdal vann derbyt efter sent avgörande

Samuel Ohlssons sena segermål gav tre poäng till Lillhärdal i tisdagens derby mot Hede. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Inför en publik på 270 personer hemma på Solberga vann Lillhärdal tisdagens derby mot gästande Hede IK med 2-1, detta efter ett sent ledningsmål på tilläggstid.

– Så skönt att vinna ett derby. Vi har en svacka i början på andra halvlek, men jag tycker ändå vi är det bättre laget, säger Lillhärdals tränare Anders Roos.

I en match med mycket kamp och långa bollar var Lillhärdal det något bättre laget sett till hela matchen och man hade också de vassaste chanserna. Förutom 1-0-målet hade man ytterligare några riktigt högkvalitativa målchanser i första halvlek som nog borde renderat i både två och tre mål.

I matchens 68:e minut kvitterar Hede till 1-1 och matchen ser ut att gå mot ett oavgjort resultat men efter en omdiskuterad frispark, där Hede menade att frisparken slogs innan domaren blåst i pipan, slår hemmalagets Samuel Ohlsson in segermålet 2-1, i matchens 90:e minut.

– Mattias Larsson gick upp i nickduell och bollen dimper ner framför mig. Jag lyckas vända mig om med bollen och placera in den i bortre med en bredsida, säger segermålsskytten Samuel Ohlsson.

– Det hade varit tungt att tappa poäng så det var jätteskönt med seger. Det är kul med sådana här matcher, speciellt när man vinner, säger Roos.

En som inte var lika glad var Hedes spelande tränare Lars Nilsson.

– Jag tycker det är trist att vi bjuder på deras 1-0 mål. Jag tycker det är pinsamt agerande av domaren på sista frisparken när Härdal gör sitt 2-1 mål. Bollen är redan i luften när han blåser igång spelet. Och när domaren blåser i pipan så stannar man ju givetvis upp. Mycket trist att förlora på det sättet, säger Lars Nilsson, spelande tränare i Hede IK.

Matchfakta
Lillhärdals IF – Hede IK 2-1 (1-0)

10′ 1-0 David Larsson
68′ 1-1 Gustav Bromée
90′ 2-1 Samuel Ohlsson

Dela det här!