Biblioteket flyttar ut

Foto: Morgan Grip

Dela det här!Under sommaren behöver man inte gå till biblioteket för att låna och läsa böcker. Biblioteket har nämligen satt ut fem hängmattor och ställt ut boklådor på tre ställen i Sveg. Den som vill koppla av en stund kan låna en bok i boklådorna och lägga sig i en hängmatta för att läsa.

Idén till projektet, som kommer att testas under sommaren, kom Kajsa Malm hos Destination Sveg med och hon fick gehör direkt hos kommunen.

– Jag är uppväxt i Söderköping och där hade de förra sommaren ett liknande projekt i samband med att stadsbiblioteket firade 100 år, berättar Kajsa. Jag tänkte att det borde ju gå att göra även här i Sveg.

Hängmattorna och boklådorna är placerade nere vid Medborgarparken, på Lillön samt vid promenadvägen nedanför badhuset. Böckerna i lådorna kommer att bytas ut ett par gånger i månaden.

– Det här är ett bra sätt att nå ut till fler och samtidigt ett bra sätt att marknadsföra biblioteket. Det ligger dessutom helt i linje med de tankar vi har inför framtiden, säger Patrik Byström, kultur- och fritidschef i kommunen.

Dela det här!