Lottakåren och FRG informerade Svegsbor om krisberedskap

Stig Karlsson från Sveg var en av de Svegsbor som fick tips om krisberedskap av Lottakåren Jämtlands kårchef, Paulina Selling. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

I samband med krisberedskapsveckan kunde man i söndags möta både Lottakåren och Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Sveg. På plats fanns Lottakåren Jämtlands kårchef, Paulina Selling och Eva-Lotta Lundin från Frivilliga Resursgruppen.

De gav bland annat tips om hur man ska tänka kring den personliga beredskapen, att kunna få till värme, vatten, mat och kommunikation utan el.

Annonser
Webbyrå Mediamakarna Grip. Vi skapar webbplatser som älskas av såväl besökare som sök- motorer. Webbhotell med drift, förvaltning och support i framkant.

– Krisen är alltid närmare än man tror, vi kan till exempel bli utan el under flera dygn i sträck och då är det viktigt att veta hur man ska tänka, säger Paulina Selling.

Att ha en batteridriven radio hemma och mat som kan klara sig i rumstemperatur är några saker man kan tänka på för att klara de första dygnen om det skulle behövas.

Både Lottakåren och Frivilliga Resursgruppen växer i länet och man välkomnar även fler att bli medlem i de båda organisationerna.

– Efter bränderna i somras har vi ökat antalet medlemmar och vi ser gärna att ännu fler vill vara med, säger Eva-Lotta Lundin.

För att kunna vara en del av Frivilliga Resursgruppen krävs att man är med i någon av de frivilliga försvarsorganisationerna, Hemvärnet, Lottakåren, Röda Korset, med flera.

Dela det här!

Annonser