Lottakåren och FRG informerade Svegsbor om krisberedskap

Stig Karlsson från Sveg var en av de Svegsbor som fick tips om krisberedskap av Lottakåren Jämtlands kårchef, Paulina Selling. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

I samband med krisberedskapsveckan kunde man i söndags möta både Lottakåren och Frivilliga Resursgruppen (FRG) i Sveg. På plats fanns Lottakåren Jämtlands kårchef, Paulina Selling och Eva-Lotta Lundin från Frivilliga Resursgruppen.

De gav bland annat tips om hur man ska tänka kring den personliga beredskapen, att kunna få till värme, vatten, mat och kommunikation utan el.

– Krisen är alltid närmare än man tror, vi kan till exempel bli utan el under flera dygn i sträck och då är det viktigt att veta hur man ska tänka, säger Paulina Selling.

Att ha en batteridriven radio hemma och mat som kan klara sig i rumstemperatur är några saker man kan tänka på för att klara de första dygnen om det skulle behövas.

Både Lottakåren och Frivilliga Resursgruppen växer i länet och man välkomnar även fler att bli medlem i de båda organisationerna.

– Efter bränderna i somras har vi ökat antalet medlemmar och vi ser gärna att ännu fler vill vara med, säger Eva-Lotta Lundin.

För att kunna vara en del av Frivilliga Resursgruppen krävs att man är med i någon av de frivilliga försvarsorganisationerna, Hemvärnet, Lottakåren, Röda Korset, med flera.

Dela det här!