Lowe Ångman yngst i Europas största skotercrosstävling

Dela det här!

img_3546.jpg
Lowe Ångman, 6 år från Sveg, ser minst sagt taggad ut på sin Polaris inför ett av sina race på Gräfsåsen när Arctic Cat Cup kördes den gångna helgen. Foto: Privat
Den gångna helgen bjöd på skoterfest i dagarna två på Gräfsåsen i Östersund när Arctic Cat Cup genomfördes för 44:e året, med stort deltagande och fina framgångar från Härjedalen. Främst från Team Walles som körde hem många fina placeringar, men även från Lofsdalens Skoterklubb och Härjedalens Automobilklubb. 

Från den sistnämnda fanns också tävlingens yngste förare i form av Lowe Ångman från Sveg, nyss fyllda 6 år. Lowe ställde upp i den trimmade knatteklassen och kom i mål på en femte plats i de tuffa förhållanden som rådde med ihållande kyla under fredagskvällen.

– Efter första heatet hade Lowe tappat känseln i fingrarna, men han värmde sig i bussen inför nästa heat, berättar pappa Lars-Johan Ångman och fortsätter.

– Han har ju inte hunnit träna så mycket än eftersom det inte har varit någon snö, men nu ska det bli, säger Lars-Johan.

Sebastian Drotz från Rätan, körandes för HAK, började storartat i kvalheaten som kördes under fredagen och vann sitt första heat före Rasmus Talus-Hjelm, Lofsdalens SK. I det andra kvalet körde han sedan in på en andraplats efter rutinerade Johan Eriksson, Team Walles.

– Jag kom ut som femma i starten men vurpade tyvärr i första kurvan och med snö fulla glasögonen var det svårt att köra upp sig, säger Sebastian Drotz, som slutade på en 12:e plats i Stock-semin och det räckte tyvärr inte till final. 

Jonas Stenberg, Lofsdalen nådde tyvärr inte heller ända fram till final i Stock-klassen, trots en fin uppkörning efter att ha fastnat i en stockning i första kurvan i semifinalen. Till final går dock endast åtta från varje semi och Stenberg körde in strax utanför på plats nio.

En annan kille som däremot tog sig ända till final genom fin körning hela vägen var Rasmus Talus-Hjelm från Heby som kör för Lofsdalens SK. Han slutade på en åttondeplats av totalt 81 startande i Stock-klassen för otrimmade maskiner. 

Arctic Cat Cup 2016. Klicka här för resultat!

 

Dela det här!