Nu öppnar Marcus och Ellen Weinemacher kliniken

Dela det här!

20160116-img_1547.jpg
Marcus och Ellen Weinemacher satsar på yttre och inre välbefinnande i sin nya klinik. Foto: Morgan Grip
Inom kort öppnar en helt ny verksamhet i Sveg. Det är makarna Marcus och Ellen Weinemacher som öppnar sin klinik för både yttre och inre välbefinnande. Just nu håller de på att färdigställa sin lokal på Dalagatan 12 i Sveg. Vi tittade in för att höra vad som är på gång.

– Det här kommer att bli en kombination som vi hoppas ska passa bra för invånarna. Vi känner att det finns saker som går att göra lite annorlunda och vi vill prova att göra det på vårt sätt, säger Ellen Weinemacher som precis är färdigutbildad i vaxning med inriktning mot brasiliansk vaxning.

Ellen kommer förutom intimvaxning samt vaxning av ben och armhålor även att kunna erbjuda KBT, kognitiv beteendeterapi, riktat mot företagshälsovård. Där hoppas hon kunna hjälpa människor som kämpar med bland annat ångest och depression. Eftersom hon fortfarande arbetar för landstinget får hon inte bedriva konkurrerande verksamhet för enskilda privatpersoner som det ser ut idag, men hon hoppas i framtiden kunna erbjuda KBT även till dem som inte är kopplade till ett företag. 

– I till exempel USA har man under många år haft sin egen privata terapeut, det ingår liksom som en del i livet, det är ingenting som är konstigt att man har det, förklarar Ellen. Riktigt så långt har vi inte kommit i Sverige ännu eftersom vi tror att den psykiska ohälsan är något som måste vara tabubelagt. Vi hoppas kunna stå till tjänst med att förbättra den delen.

Marcus Weinemacher kommer att ta hand om hälsoundersökningar, förnyelse av recept, intyg av olika slag samt rådgivning. Kort och gott sådant som sjukvården har svårt att hinna med i dagsläget.

– Vi kommer inte att ha någon akutvård här på vår klinik, det blir en mottagning där man har mejlat till vår bokning och blivit återkopplad av oss för att få en tid. Det finns lite andra planer också med bland annat botoxbehandling men vi börjar så här, säger Marcus.

Omsorg, välbefinnande och service är viktiga fokusområden för verksamheten och det är också något som kunderna kommer att märka.

– Vi kommer att tillgodose våra kunder med snabb återkoppling och mejlen står alltid öppen. Lyhördhet är en annan viktig del där vi kan lyssna efter vilka behov som finns och på så sätt utveckla verksamheten, avslutar paret Weinemacher.

Titta in på deras hemsida, weinemacher.se för mer information om vad de kommer att erbjuda så här från start.

Läs också: 
Dr Marcus Weinemacher öppnar privatläkarmottagning i Sveg (publicerad: 2015-11-10)

Dela det här!