LRF Konsult bjöd in till informationsträff

Foto av författare

Jessica Grip

per-ola-irene-lrfkonsult-hede-130124.jpg
Per-Ola Persson och Irene Åslund, två nyanställda hos LRF Konsult i Härjedalen. Foto: Morgan Grip

I samband med halvårsredovisningen för 2012 bjöd LRF Härjedalen in till informationsmöte tillsammans med Mellanskog och Handelsbanken. Mäklare Thomas Persson förklarade hur marknaden ser ut i landskapet och han tycker att det finns en stabilitet i och med att vi har närhet till fjäll och rekreation. 
-Det gör att vi har fler ben att stå på trots att marknaden över lag i landet är trög, säger Thomas. Branschen känns stark, i november nyanställdes två personer som är stationerad i Sveg och Hede vilket känns mycket positivt tycker Thomas.

Ernst Halvarsson, skogsinspektör på Mellanskog berättade att det är högt tryck på virke. 
-Sågverken skriker efter timmer förklarar han och vi skulle behöva fler entreprenörer som kan jobba åt oss, vi skulle gärna se att det fanns lokala företag som kunde göra jobbet, men det är svårt att få tag på. Just nu är det fullt upp med vinteravverkning på grund av att vädret gjort det gynnsamt för det, den har stått stilla i flera år tidigare förklarar han. Vi levererar timmer till många sågverk runt omkring men den mesta björkmassan stannar kvar i landskapet för produktion avslutar Ernst.

Handelsbankens representant Ingela Olsson förklarar att räntan har bottnat på den låga nivån som den är på idag. 
-Den kommer nog att ligga där den ligger ett bra tag framöver, vi tror inte att den kommer att öka förrän under andra halvåret 2014 berättar hon. Den ökade arbetslösheten ökar mer än prognosen visar vilket gör att det måste bli en räntehöjning förr eller senare avslutar hon.

Fakta LRF Konsult: LRF Konsult är Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag med fler än 1600 medarbetare som är specialister och rådgivare inom ekonomi, juridik, skatter, skog och fastighetsförmedling och finns på 135 orter över hela landet.

Nyheter och publikationer från LRF Konsult, http://www.lrfkonsult.se/press/Nyheter/

 

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!