Första företagarkvällen lockade ett trettiotal

Foto av författare

Mediamakarna Grip Webbyrå

130124-foretagarmote-fredric-kilander.jpg
Fredric Kilander från Upphandlingskontoret i Östersund pratade upphandling med stor entusiasm. Foto: Morgan Grip

Härjedalens Kommun har startat upp en helt ny form av träff där det finns möjlighet för företagare att samlas. Kommunchef Inger Lagerqvist berättar att tanken är att det vid de olika träffarna ska vara olika teman och med möjlighet att mingla och knyta nya kontakter. Den här kvällen var temat offentliga upphandlingar och Fredric Kilander Upphandlingschef i Östersund höll en mycket intressant föreläsning i ämnet där han med stor entusiasm berättade och gav svar på olika frågor. Policyn kring offentlig upphandling finns på Härjedalens Kommuns webbplats, här finns också en länk till Upphandlingskontoret i Östersund.

Projektledare Martin Södergårds berättade om Projekt Folkets Hus där man vill göra en social mötesplats och ett "levande hus", man har bl.a. planer på att ha ett bibliotek i anslutning till turistbyrån.

Stadsarkitekt Ulf Alexandersson fanns på plats och berättade om idéskissen kring "krysset" och hur man ska få mer utrymme för hitresande och genomresande att kunna stanna, som det ser ut idag finns inte mycket plats för fordon av alla de slag att parkera i det här området.

Arbetsförmedlingens Bengt Proos informerade om möjligheterna för företag att anställa ungdomar med hjälp av nystartsjobb, mer information om det finns på nystartsjobb.se

Kommunens informatör Ingela Kälvedal belyste möjligheten att bli Mentor, alla trygga vuxna över 20 år har möjlighet att bli mentorer och göra skillnad för en ungdom, Mentor Sverige är en ideell organisation som arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft. Läs mer på mentor.se

Nästa företagarkväll är planerad till den 23 maj.

Bildspecial

130124-foretagarmote-harjedalens-kommun.jpg

Bildspecial

130124-foretagarmote-martin-sodergards.jpg

Bildspecial

130124-foretagarmote-ulf-alexandersson-2.jpg

Bildspecial

130124-foretagarmote-ulf-alexandersson-1.jpg

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!