Lyckad och välbesökt familjedag på Storön

SFI-elever sjöng under ledning av Gunilla Lagercrantz. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

I lördags var det full fart ute på Storön när det bjöds in till familjedag. Trots det kylslagna vädret hade många tagit sig dit och inne på logen gick det lätt att hålla värmen till musik, sång, fika och lekar. Drygt 300 personer besökte vår fina folkpark under lördagseftermiddagen.

Evenemanget var ett samarbete mellan Projekt Integration Jämtland/Härjedalen, Svegsföretags- och utvecklingsförening SFU, Destination Sveg samt Storöns Folkparksförening. Ett enkelt och uppskattat sätt att träffas, trivas, umgås och knyta kontakter.

– Det blev en riktigt lyckad dag, säger initiativtagare Mai-Britt Halvarsson, projektledare i Härjedalen för Projekt Integration Jämtland/Härjedalen. Jag hoppas att någon tar bollen och fortsätter att ordna en årlig familjedag. Vi behöver såna här aktiviteter som livar upp Sveg lite.

På scen fanns Bengt Proos Band som stod för underhållningen och SFI-elever bjöd på några låtar som de tränat in i sin språkundervisning. Besökarna hade försetts med allsångshäfte så att alla kunde sjunga med. Spökvandring, fiskdamm och godisregn var andra aktiviteter för alla barn. Det serverades kaffe, te och festis med dopp och utomhus grillade Storöns folkparksförening hamburgare och korv.

Mai-Britt vill passa på att rikta ett stort tack till ICA Supermarket som sponsrade familjedagen.

Dela det här!