Lyckat valborgsmässofirande i Sveg

Lyckat valborgsmässofirande i Sveg. Foto: Morgan Grip
Foto: Morgan Grip
ANNONS:

Dela det här!

Vintern gjorde allt för att hålla sitt grepp om Valborgsmässoaftonen i Svegsbygden, med kalla vindar och snö i luften. Den stora brasan som tändes vid Medborgarhuset värmde dock de uppåt 400 personer som hade kommit för att hälsa våren välkommen. Den värmde faktiskt så mycket att våren vågade sig fram med sol och värme redan dagen därpå.

Crister Lindh, som snabbt tog stafettpinnen när han befarade att det inte skulle bli något Valborgsmässofirande i Sveg, är nöjd med aftonen och uppslutningen från Svegsborna.

– Vi fick med oss otroligt många på kort tid, som alla drog sitt strå till stacken och nu hoppas vi att det här kan bli något som vi kan jobba vidare med inför nästa år, säger Crister Lindh som redan har lite planer på hur man skulle kunna utveckla det hela.

Crister antog även utmaningen att skriva ett passande vårtal som gick i takt med det traditionella nyårstalets Ring klocka ring. För er som inte var där får ni här ett litet smakprov.

”Brinn brasa brinn och låt vinterns köld ge vika, det är dags för Härjedalens styrka i år. Brinn ut de tusen snöfallens år och brinn för de tusen solstrålarnas år. Brinn in den tid då träden befrias ur vinterns köldsnärjade band. Brinn bort mörkret ur Härjedalens land och brinn in sommaren den härliga.”