Mahmoud Alkwas samlade sina vänner för att visa sin tacksamhet

Dela det här!img_7475.jpg
– Vi vill på det här sättet säga tack till Sverige, säger Mahmoud Alkwas. Foto: Morgan Grip
Mahmoud Alkwas från Syrien, men som numera bor i Sveg, ville visa sin tacksamhet över vad Sverige och Härjedalen har gjort för honom och hans vänner. 

Sagt och gjort, han samlade ihop många av dem på torget i Sveg under fredagseftermiddagen. Som en gest att öppet visa hur tacksam man är över hur de blivit omhändertagna från första stund här i kommunen. 

– Vi kände att vi ville samlas för att på det här viset tacka och visa respekt för Sverige och för att visa att vi finns här och vi ställer gärna upp på olika sätt för att i vår tur hjälpa flyktingar som kommer, förklarar Mahmoud.

Tacksamheten som visades på torget gick inte att ta miste på. Det blev en fin stund som berörde alla och en var. Kommunalråd Gunilla Zetterström Bäcke var en av deltagarna som fanns på torget.

– Man blir både rörd och stolt, säger Gunilla. Att få en sån här fin förklaring på att de nyanlända trivs bra här hos oss känns otroligt bra. 

I samband med ceremonin manifesterade man även för den svåra situation som råder ute i världen. För att skänka alla behövande en tanke, som en påminnelse om  hur viktigt det är att sträcka ut en hjälpande hand. 

Direkt efter manifestationen gav sig Mahmoud iväg för att hjälpa Röda Korset i den insamling de har under helgen på både ICA och Coop i Sveg.

Bild 2

img_7493.jpg

Bild 3

img_7479.jpg

Bildtext 2
Raffy Nazaret och Omar Taki från Hede hade kommit till Sveg för att visa sin tacksamhet. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Tända lyktor, blommor, skyltar, svenska flaggor och tacksamma rop fyllde torget i Sveg under fredagseftermiddagen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!