Mats Elfqvist basar i klassiska dansbandet Drifters

Dela det här!

När klassiska dansbandet Drifters far land och rike runt för att spela upp till dans, hör vi sedan ett par månader tillbaka, svegsmusikern Mats Elfqvists basgång från scenen. Mats har nämligen fått en given plats i bandet och spelar nu musik på heltid.

Hur tar man då en plats i ett av Sveriges populäraste dansband? Ja, för Mats var det lite av det berömda bananskalet som gav honom möjligheten att jobba som musiker på heltid. Ett inhopp som vikarierande basist i bandet Blender i början av sommaren, ledde honom ut till dansbanorna igen.

– Efter spelhelgen med Blender fick jag ett tips från en i branschen om att Drifters behövde en ny basist, säger Mats Elfqvist, som i samband med vikariatet i Blender hade börjat känna den lite bortglömda spelglädjen komma smygande.

– Jag fick chansen att provspela vid ett tillfälle i somras och det ledde till att jag fick jobbet.

Mats har spelat musik sedan barnsben och fanns under mellanstadietiden med i skolbandet Pop Rocks, som längre fram skulle bli Kingen and the Pants, tillsammans med bland annat Kingen.

Dansbandsmusiken kom in i bilden på allvar i mitten av 90-talet när han under många år turnerade runt med Kicki Danielsson. Många har även hållit takten till Mats bas i svegsbandet King Edwards under de dryga 20 år de spelade tillsammans.

De senaste åren har det inte blivit så mycket musicerande offentligt men nu har glädjen att leverera musik infunnit sig igen.

– Jag trodde aldrig att jag skulle finna den här nerven och glädjen i musiken igen, säger Mats Elfqvist. Att få den här möjligheten är fasen helt otroligt grymt. Visst är det ett lite speciellt liv med långa nätter och lite sömn, men det är så värt det när det svänger till ute på dansbanorna.

I dag bor han i Vadstena, men kärleken till hembygden och framförallt Kolsätt kommer alltid att vara stark.

– Jag känner mig alltid jäkligt nöjd när jag får komma hem till Kolsätt så det kommer jag att hålla vid liv.

Mats skriver även en del eget material och det är mycket möjligt att vi får höra någon av hans låtar på Drifters kommande platta. Tidigare har Blender spelat in hans låt Du som finns med på plattan Ängel utan vingar, en platta som blev grammisnominerad 2016.

En ny singel släpps den 10 november och den rykande färska låten kan vi höra när Drifters gästar Bingolotto söndag den 12 november.

Drifters sångerska Erica Sjöström och Mats Elfqvist. Foto: dansbandssidan.com

Drifters sångerska Erica Sjöström och Mats Elfqvist vid en spelning på Björka Loge i skånska Södra Sandby den 22 augusti i år. Foto: dansbandssidan.com

Dela det här!