Storslam för Andreas Ljungberg på företagargalan – utsågs till både Årets företagare och Årets serviceperson

Andreas Ljungberg från Sveg utsågs till både Årets företagare och Årets serviceperson vid företagargalan på Restaurang Hovärken i Lofsdalen på fredagskvällen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

När årets företagargala hölls på Restaurang Hovärken i Lofsdalen under fredagskvällen blev det storslam för Andreas Ljungberg som driver Ljungbergs Motor i Sveg. Han tog hem utmärkelsen som både årets serviceperson och årets företagare.

Utmärkelserna till årets serviceföretag och årets serviceperson i Härjedalens delas ut av Härjedalens kommun och tilldelas den person respektive det företag eller arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. Inför årets gala hade det inkommit mer än 80 nomineringar och över 1000 röster.

Priset till årets företagare 2017, som delas ut i samband med galan av Företagarna i Härjedalen, togs hem av Andreas Ljungberg med följande motivering.

”Årets företagare har haft en stark tillväxt under de år som han haft sin verksamhet. Företagsamheten spirar och bolaget har fått stor uppmärksamhet både lokalt och internationellt. Årets företagare är ett bevis på att man kan skapa ett framgångsrikt företag av sitt intresse. Från garaget där han startade, verkar han nu i mycket större lokaler i Sveg.”

Så här säger en glad och tacksam Andreas Ljungberg om varför han tror att de båda priserna gick till företaget som han startade upp hemma i garaget för åtta år sedan, med två tomma händer, Ljungbergs Motor AB.

– Skitkul att kunna jobba med det man brinner för, då blir det enkelt att göra ett bra jobb och att få den här utmärkelsen ser jag som ett bevis på att det smittar av sig på kunderna.

Den starkaste motivationen inför framtiden är att fortsätta hålla den goda kvalité han tillsammans med sina anställda byggt upp under åren.

– Varje dag är det lika roligt att kliva upp och gå till jobbet och vi kommer att fortsätta att jobba för att kunderna ska vara nöjda, säger Andreas Ljungberg som hade tagit med sig hela personalstyrkan till festen.

Utmärkelsen som årets serviceföretag gick till Möbelmästarna Härjedalen.

Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands län delar varje år ut stipendium i samband med Företagargalan. I år gick det till Marie Hasselbom, innovatör från Åre som driver företaget ThermoBar där hon tillverkar eluppvärmda vattentankar för frigående hästar.

Nominerade årets serviceperson: Anita Persson, Härjedalens Bibliotek, Jan Sadat, Nya Tonys Pizzeria, Andreas Ljungberg, Ljungbergs Motor, Ellika Nilsson, Storhagen Gårdsbutik  och Adem Jakobsen, OKQ8 i Hede .

Nominerade årets serviceföretag: Ljungbergs Motor AB, Möbelmästarna Härjedalen, Öhrmans Alltjänst, Eriksgårdens Fjällhotell och Sykes Sweden AB.

 

Årets serviceföretag blev Möbelmästarna Härjedalen. Övriga nominerade var Sykes, Ljungbergs Motor, Öhrmans Alltjänst samt  Eriksgårdens Fjällhotell (kunde ej närvara på företagskvällen) Foto: Morgan Grip

Dela det här!