MC-stafett stannade till i Sveg

En som passade på att säga hej till tjejerna var MC-entusiasten Eva Göransson från Sveg. Foto: Privat

Dela det här!

Vid lunchtid på onsdagen stannade ett gäng MC-åkande tjejer till i Sveg på en MC-stafett genom landet kallad WRWR Ripple Sverige. Syftet med stafetten är att sammanföra alla kvinnliga motorcyklister i Sverige.

Målet med stafetten är att ta en flagga från starten, som skedde i Göteborg under midsommarhelgen, genom landet, och på onsdagen stannade tjejerna till för lunch i Sveg.

Ripplestafetten avslutas första helgen i oktober på WIMAs, Women´s International Motorcycle Association, höstträff i byn Prässebo utanför Lilla Edet i Västergötland.

Deltagare signerar en flagga med namn och ort och den skickas sedan till England för att presenteras på the Ace Cafe i London. Att delta i stafetten är gratis, men en frivillig startavgift om 10 kronor tas ut som doneras till MC-tjejer i Tanzania.

WRWR Ripple Sverige är en mindre variant av den stora stora världsstafetten för kvinnliga MC-förare, WRWR (Women Riders World Relay) som just nu pågår, och som passerade Sverige i maj i år. WRWR-stafetten startade i John O´Groats i Skottland den 26 februari och kommer att gå genom nästan 100 länder världen över med syfte att sätta fokus på det stora antal kvinnor som kör egen MC eller är passagerare, kvinnors särskilda behov och skapa en global gemenskap för MC-tjejer.

Dela det här!