Myggjakten 2014 är igång

Dela det här!

img_6392-2.jpg
#144 Sebastian Drotz, ende hemmaåkaren i startfältet. Foto: Morgan Grip
Myggjakten är en av Sveriges äldsta och genom tiderna största crosstävlingar under sommartid, med klasser för alla från de allra minsta och upp till elit och med deltagare från stora delar av Sverige och även Norge och Finland. Sedan 1991 har tävlingen, som genomförs av tre arrangörer under en vecka körts och i helgen startade den på Byvallens motorstadion där över 170 förare deltog. Sebastian Hedin som varit tävlingsledare under helgen är nöjd med att ha rott i land tävlingsdagarna med ett underbemannat arbetslag.

– Det har rullat på ganska bra utan allvarligare skador, vi fick skicka en tjej med helikopter från banan, men det berodde på att det inte fanns ambulans att tillgå för tillfället, säger Sebastian. 

Tillsammans med ett par familjer till har han under en veckas tid lagt ned många timmar för att rodda allt som måste vara i ordning på tävlingsdagen. 

– Vi har varit underbemannade hela helgen och alla har därför fått slita rätt hårt, men det är bara att försöka köra på så bra det går så att tävlingen går att genomföra, avslutar Sebastian.

En annan Sebastian heter Drotz i efternamn och är den ende föraren från HAK som deltar i tävlingsserien som nu fortsätter i Krokom 15-16 juli och avslutas i Njurunda den 18-19 juli.

Här kan du följa Myggjakten 2014: http://www.mylaps.com/en/events/1046278

Bildspecial:
Klicka här för fler bilder!

Bild 2

img_6736.jpg

Bild 3

img_5992.jpg

Bild 4

img_5959.jpg

Bild 5

img_6449.jpg

Bild 6

img_6441.jpg

Bildtext 2
Tävlingsledaren Sebastian Hedin flaggar igång heaten på Byvallens motorstadion. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
Foto: Morgan Grip
Bildtext 6
Foto: Morgan Grip

Dela det här!