Nu kan det bli konstgräsplan vid Södra skolan i Sveg

En konstgräsplan vid Södra skolan i Sveg, i nära anslutning till fotbollsprofilen som finns för både grundskolan och gymnasiet, kan bli verklighet enligt ett förslag från kommunen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Ett förslag från kommunen säger att det kan bli en sjumannaplan med konstgräs vid Södra skolan i Sveg, i nära anslutning till fotbollsprofilen som finns för både grundskolan och gymnasiet.

I förslaget ligger även en mindre konstgräsplan i Vemdalen och budgeten för de båda planerna landar på två miljoner. I Sveg tillkommer även kostnad för belysning.

Pengarna planerar man att ta från konton i innevarande års investeringsbudget och de båda planerna skulle därmed kunna byggas inom kort. Hur det blir bestäms i kommunfullmäktige den 12 juni.

Härjedalen är det enda landskap i hela landet som inte har någon konstgräsplan. Som vi tidigare berättat har Svegs IK förhoppningar om att anlägga en elvamannaplan på Svegs IP inom några år. Det är nästa steg i den investeringsfond föreningen har, som gjorde att en läktare kunde byggas, helt på egen hand. En konstgräsplan är förstås en större apparat där man kommer att behöva stöttning från kommunen.

Dela det här!