Ny organisation inom Härjeåns – tre nya vd:ar tillsatta

Dela det här!



harjeanspressbild-2.jpg
Anders Wiklund, vd Härjeåns Energi, Cecilia Norberg, vd Fyrfasen Energi och Niklas Köhler, vd för Härjeåns Nät. Foto: Jocke Lagercrantz/Ulrika K Wasell/Thomas Pedersen. Montage: Morgan Grip
Härjeåns-koncernen meddelade i ett pressmeddelande på tisdagseftermiddagen att man från och med den 1 januari 2016 delat in sig i tre affärsområden; Härjeåns Nät, Fyrfasen Energi och Härjeåns Energi. Varje affärsområde får egna vd:ar och där är nu rekryteringen klar.

Härjeåns Nät nye vd heter Niklas Köhler och kommer ursprungligen från Sundsvall men har arbetat i Sveg tidigare. Han kommer närmast från BTEA där han varit elnätschef och han har arbetat i elbranschen i över 30 år. Idag bor han i Hede där hans intressen inom natur- och friluftsliv får sitt lystmäte. Niklas beskriver sig som en chef som tycker om förväntningar, dels på sina medarbetare men även att det finns förväntningar på honom själv. Niklas Köhler tillträdde som vd den 11 januari.

Fyrfasen Energis nye vd heter Cecilia Norberg. Hon är född och uppvuxen i Sveg och har i många år arbetat i Stockholm, de senaste åren som divisionschef på Semcon med ansvar för 270 anställda. Cecilia beskriver sig själv som orädd med ett starkt engagemang och ett tydligt ledarskap. Fattar beslut och får saker att hända. Cecilia Norberg tillträder som vd senare i vår.

Anders Wiklund blir vd på Härjeåns Energi. Anders är uppvuxen i Sveg och har de senaste åren arbetat som platschef på biobränslefabriken. Han har gjort sig känd som driven och affärsinriktad. Anders Wiklund tillträdde som vd den 1 januari.

– Det känns spännande med en ny organisation och nya medarbetare som stärker Härjeåns framtid. Det är alltid bra med nytt blod, säger Sten-Olov Salomonsson som fortsatt kommer att vara vd för hela koncernen.

I den nya organisationen ingår även ekonomichef Ulf Wallberg samt Sven-Eric Dahlgren som är chef för verksamhetsstöd.

Bild 2

skarmavbild_2016-01-12_kl._14.02.46.png

Bildtext 2
Härjeåns nya organisation. Foto: harjeans.se

Dela det här!