Nye hockeyordföranden ”Alltvåan är målsättningen” för herrlaget och ”hockeyprofil på gymnasiet ett måste”

– Då jag fick frågan om jag ville ta ordförandeposten för Svegs IK hockey var svaret givet. Sveg är ju hockeylaget i mitt hjärta alla kategorier, säger ishockeysektionens nye ordförande Magnus Persson. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

I skuggan av pågående ishockey-VM, jobbar Svegs IK hockey hårt inför kommande säsong, som herrlaget kommer att tillbringa i Hockeytvåan Norra CD med motstånd som bland andra AIK Härnösand, Ånge IK, Brunflo IK, Husum HK och Njurunda SK.

Svegs IK:s nye hockeyordförande Magnus Persson tvekar inte en sekund om lagets målsättning.

– Alltvåan, absolut. Dit ska vi. Att göra herrlaget till ett etablerat lag i division 2 och Alltvåan är väl ändå ett realistiskt mål, säger han.

Laget börjar i dagarna sin försäsongsträning och enligt den nye hockeyordföranden ser det bra ut i truppen.

– Alla spelare från förra säsongen, förutom slovakduon Sturmankin och Bauer är kvar. Vi hoppas också att vi skall kunna locka hem några killar som i dag spelar i andra klubbar, säger Persson. Den viktigaste delen i A-lagsbygget inför kommande säsong är att utnyttja lokala resurser så långt det bara går.

Försäsongsträningen leds av Mathias Nordqvist som också kommer att leda laget tillsammans med Jörgen Paalanen när säsongen drar igång i höst.

– Mitt första mål var att få Mathias Nordqvist att satsa ordentligt. Därför är det mycket glädjande att han inte bara bestämt sig för att spela, utan också tagit rollen att leda försäsongsträningen och senare även isträningen tillsammans med Jörgen, säger Persson. Med Mathias i form kommer vi att ha seriens i särklass bästa back.

– Jag tycker vi har en bra trupp men vi får se vad tränarna säger när vi kommit igång om det är någon spelartyp de saknar, i så fall får vi titta på det då, säger Persson.

”En hockeyprofil på gymnasiet är ett måste för att Svegs hockey skall överleva på sikt”

– En realistisk målsättning och sannolikt också ett måste för att Svegs hockey skall överleva på sikt, är att man startar en hockeyprofil på Härjedalens gymnasium. Annars försvinner det alldeles för många spelare redan i årskurs 9 till bland annat Mora, där många sedan placeras i Orsa.

– En hockeyprofil kräver självfallet att vi har ett J 18 lag och ett division 2 lag. Jag har svårt att se någon söka sig till Sveg, för att tredje året i gymnasiet spela division 3.

– Det finns säkert en massa problem med detta som jag inte ser men det finns ju oändliga möjligheter också i Sveg. Mer eller mindre obegränsat med istid i en fantastisk ishall. Vägg i vägg med idrottshall och simhall, en minuts gångavstånd till skolan, säger Persson.

Svegs IK hockeys nye ordförande Magnus Persson är född och uppvuxen i Sveg men numera boende i Söderhamn. För 8 år sedan grundade han veteranserien Ljusnan River League som bestod av Sveg, Mora, Alfta och Bollnäs. En serie som fanns i sju års tid innan orken tröt för ”gubbarna”. En serie där Sveg och Mora var mest framgångsrika.

Tack vare framgångarna med veteranerna blev Magnus tillfrågad att ta rollen som head-coach för SOHAs veteranlandslag vid World Cup i Minsk, Vitryssland. Ett uppdrag som han har även inför nästa års turnering i Minsk.

– Då jag fick frågan om jag ville ta ordförandeposten för Svegs IK hockey var svaret givet. Sveg är ju hockeylaget i mitt hjärta alla kategorier, säger Magnus Persson avslutningsvis.

Dela det här!