Svegs IK lägger ner damlaget

– Sveg var det enda damlaget som fanns kvar i Härjedalen och visst känns det tråkigt att vi måste lägga ner. Samtidigt måste man inse att det inte går att spela fotboll utan spelare, säger tränaren Ola Persson. Arkivbild. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Svegs IK fotboll har bestämt sig för att lägga ner damlaget. Anledningen är att det inte finns tillräckligt stort intresse för att spela fotboll.

Tanken inför säsongen var att F17-laget, som är en stark trupp, skulle vara stommen i laget och att de skulle få förstärkning från några mer rutinerade spelare. Den planen höll inte riktigt.

– Vi kanske har varit lite för optimistiska när vi räknat med att få med några av de rutinerade spelarna. Som det ser ut i dagsläget finns inte tillräckligt många damer som kan bilda ett lag. Det blir för tufft för flicklaget att fullfölja hela serien med 24 matcher på egen hand, säger tränaren Ola Persson.

Vad som händer med damfotbollen i Sveg framöver återstår att se. Det kommer många barn och ungdomar underifrån och flicklaget som varit framgångsrikt vill man förstås satsa på.

– Sveg var det enda damlaget som fanns kvar i Härjedalen och visst känns det tråkigt att vi måste lägga ner. Samtidigt måste man inse att det inte går att spela fotboll utan spelare, säger Ola Persson.

Dela det här!