Nystart för populära Kyrkis

Vi besökte församlingshemmet i Sveg första dagen och där var det full fart på 14 barn i åldrarna 6-7 år. Linda Wallin är pedagog i Svegsbygdens församling. Foto: Jessica Grip

Dela det här!

Efter nästan 10 års uppehåll har nu Kyrkis fått liv igen. En populär verksamhet som under åren har efterfrågats och nu har barn i åldrarna 6-9 år möjlighet att träffas i kyrkans lokaler för lek och gemenskap, med visst inslag av det kristna budskapet.

Vi besökte församlingshemmet i Sveg första dagen och där var det full fart på 14 barn i åldrarna 6-7 år. Linda Wallin är pedagog i Svegsbygdens församling.

– Vi vill på ett roligt sätt förmedla den huvudsakliga tanken bakom alla traditioner vi har och under hösten planerar vi bland annat att göra en allhelgonavandring på kyrkogården och en upptäcktsfärd i kyrkan, säger Linda Wallin.

Det är inte bara i Svegsbygden som Kyrkis har legat på is, på många håll i landet lade man ner verksamheten som hade sin storhetstid under 70- och 80-talen samt tidigt 90-tal. Nu blir det alltså ändring på det och Linda Wallin kommer även att hålla församlingshemmen i Lillhärdal och Ytterhogdal öppna för Kyrkis.

Dela det här!