Pär-Anton Ångman får kommunens kulturpris och idrottspriset går till Ronny Dahl

Pär-Anton Ångman får kommunens kulturpris och idrottspriset går till Ronny Dahl. Foto och montage: Morgan Grip
Pär-Anton Ångman får kommunens kulturpris och idrottspriset går till Ronny Dahl. Foto och montage: Morgan Grip

Dela det här!

Nu har samtliga pristagare och stipendiater 2017 blivit utsedda. De utsågs under måndagen av nämnden för bildning, fritid och kultur. Café Cineasts ägare och filmentusiasten Pär-Anton Ångman är årets kulturpristagare och armbrytaren Ronny Dahl tilldelades idrottspriset.

Kulturpriset 2017 (10 000 kr)
Med motiveringen: ”För sin unika känsla för film- och fika kulturen i kombination har han gjort sin mötesplats och besöksmål vida känt och omtalat.”, tilldelas Pär-Anton Ångman Kulturpriset 2017 (10 000 kronor).

Idrottspriset 2017 (10 000 kr)
Ronny Dahl tilldelas Idrottspriset 2017 (10 000 kr) med motiveringen: ”Med båda armarna bryter han sig fram till toppen vilket han i år har visat med både SM-guld och seger i Nordiska mästerskapen.”

Även idrottsstipendium och kulturstipendium delas ut, de tilldelasl Linn Larsson och Karin Regnander.

Idrottsstipendiumet 2017 (5 000 kr)
Linn Larsson
Motivering: ”Linn är en lovande skidskytt som tränar och kämpar målmedvetet för att kunna prestera och nå fina resultat. Hon inspirerar sina yngre klubbkamrater, är ödmjuk och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter.”

Kulturstipendiumet 2017 (5 000 kr)
Karin Regnander
Motivering: ”Vid sidan om sin egen sångkarriär studerar hon nu till sångpedagog för att kunna undervisa och inspirera barn, ungdomar och vuxna som vill utveckla sin sångförmåga.”

Utdelningen av priser kommer att ske under nästa kommunfullmäktige 27 november kl.13.00.

Dela det här!