Skollediga ungdomar lärde sig göra egna Youtube-videos med fokus på böcker

Elsa Köhler, Märta Vesterström och Maja Hill med kameran hade fullt upp med att färdigställa sina filmer under tisdagseftermiddagen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Under höstlovet, som numera även kallas läslov, anordnades en tvådagars workshop för ungdomar mellan 12-16 år på biblioteket i Sveg. Nio skollediga ungdomar ägnade sig åt att lära mer om att göra sina egna Youtube-videos, med fokus på böcker, som då blir BookTube.

Alida Johansson, regional bibliotekskonsulent med särskilt fokus på verksamhet för barn och unga är projektledare. Till sin hjälp har hon under dagarna i Sveg haft filmpedagogerna Clara Bodén och Robin Lundberg som väglett deltagarna i konsten att filma.

– Det här är premiär på ett treårigt samarbete mellan Regional biblioteksverksamhet och Filmpool. Hela projektet stöds av Kulturrådet och har som syfte att förena intresset för filmskapande med läsning, säger Alida Johansson.

Elsa Köhler hade med sig Maja Hill och Märta Vesterström i sitt filmteam. De hade fullt upp med att färdigställa sina filmer under tisdagseftermiddagen.

– Det är jätteroligt att få prova på, vi får se om vi blir några youtubers framöver, säger Elsa Köhler som har många olika favoriter hon följer.

Workshopen avslutades med att hela gruppen fick visa upp sina filmer för varandra och den som ville fick även lägga upp sin video på Youtube.

Filmpedagogerna Robin Lundberg och Clara Bodén från Filmpool Jämtland har väglett deltagarna i konsten att filma. Foto: Morgan Grip

Filmpedagogerna Robin Lundberg och Clara Bodén från Filmpool Jämtland har väglett deltagarna i konsten att filma. Foto: Morgan Grip

Dela det här!