Proosarna körde hem totalsegern i Hälsingeserien

Malte och Magnus Proos såg till att försvara fjolårets seger i Hälsingeserien när sista deltävlingen kördes i Ljusdal förra helgen. Duon som tillhör B-förarna, hade genom sina tidigare resultat ett bra utgångsläge som gjorde att tredjeplaceringen i klassen och en tredjeplats totalt räckte till totalseger. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Magnus och Malte Proos såg till att försvara fjolårets seger i Hälsingeserien när sista deltävlingen kördes i Ljusdal förra helgen. Duon som tillhör B-förarna, hade genom sina tidigare resultat ett bra utgångsläge som gjorde att tredjeplaceringen i klassen och en tredjeplats totalt räckte till totalseger.

– Vi har haft en riktigt lyckad säsong där allt har klaffat, bilen har gått bra och de breda och snabba vägarna har passat oss fint, säger Magnus Proos.

Tidigare under säsongen försvarade de även titeln i Förbundsmästerskapet i Mellannorrlands bilsportförbund. Parallellt med Hälsingeserien har Magnus också läst noter för Anton Eriksson i Junior-SM där det blev en femteplats totalt i den hårda konkurrensen.

Nu väntar lite översyn av bilen och vad som händer härnäst återstår att se. För Magnus del är det mycket möjligt att det kan bli något inhopp i någon av de större tävlingarna som erbjuds i 2018 års tävlingskalender.

– Vi får se lite vad som händer, det blir iallafall nån mindre tävling kommande säsong och det är mycket möjligt att det även kan bli någon större, säger Magnus.

15-årige Malte ser fram emot 16-årsdagen då att han får ta den co-driverlicens som gör att han får börja läsa noter och ge sig in i matchen på riktigt. Drömmen är dock att så småningom få börja ratta sin egen rallybil.

– Läsa noter är roligt men jag vill ju helst köra själv, det är det jag siktar på, säger Malte.

Vem vet, om ett år kanske pappa Magnus sitter bredvid och läser noter, när det är dags för Malte att börja köra i juniorklassen.

– Det känns väl som att jag har ett år på mig nu, sen är det Maltes tur att köra, säger Magnus.

Dela det här!