Skridskoåkning för alla som ville pröva på

Helen Belay från Eritrea fick lära sig skridskoteknik av Elly Trygg och Julia Axelsson, två av instruktörerna. Foto: Morgan Grip

Dela det här!I lördags hölls det öppet hus i ishallen i Sveg där alla som ville var välkomna att prova på skridskoåkning. Skridskor och hjälm fanns att låna och med på isen fanns både aktiva och pensionerade hockeyspelare som gärna hjälpte till att lära ut skridskoteknik.

– Jätteroligt att kunna hjälpa till så att fler kan börja åka skridskor, tyckte hockeyspelaren Victor Axelsson som hade fullt upp under eftermiddagen.

Arrangemanget var ett samarbete mellan Svegs IK Hockey och Projekt integration Jämtland/Härjedalen som leds av Mai-Britt Halvarsson.

– Syftet med projektet är att samverka med bland annat föreningar och organisationer. Vi bjuder in olika deltagare som kan vara arrangörer så att allmänheten sedan kan sammanstråla på olika sätt, berättar Mai-Britt Halvarsson.

Gammal som ung fanns på isen och många av de som provade på hade aldrig stått på ett par skridskor tidigare. Hög koncentration blandades med en och annan vurpa och hjärtliga skratt.

Ali från Syrien har åkt en hel del rollerblades tidigare och kom ganska snart på hur det skulle gå till. – Det är lite kallt men kul, säger Ali. Foto: Morgan Grip

Foto: Morgan Grip

Foto: Morgan Grip

Dela det här!