Rasmus och Lina pristagare i Spotlightfinalen

Dela det här!img_0328.jpg
Rasmus Nilsson och Lina Andersson, två av pristagarna vid Spotlightfinalen 2014. Foto: Morgan Grip
Via flertalet deltävlingar i de olika kommunerna i Jämtland var det i lördags dags för den stora finalen i Spotlight som gick av stapeln i Krokom. Svegsungdomar tog hem priser i både konst som hantverk och konst från scenen. I klassen scenkonst blev Rasmus Nilsson 2:a med sin egenkomponerade Ralles Boogie som framfördes på flygel och Lina Andersson fick tredjepriset i konsthantverk med sin skulptur Skogskungen. 

Båda vann dessutom varsin plats i en kommande stor tävling i Norge som arrangeras av UKM Norge. Den kan jämföras med den svenska Spotlight som är en tävling för alla ungdomar mellan 13-20 år som vill visa upp någon form av scenkonst.

Rasmus och Lina är riktigt glada över sina priser och ser fram emot att få tävla i grannlandet.

– Vi vet inte riktigt vilka regler som gäller ännu, men vi hoppas att vi ska kunna få visa ytterligare vad vi kan, säger Lina. Den här Skogskungen börjar bli gammal och jag har fler alster jag skulle vilja visa och Rasmus är inne på samma tankar.

– Det är klart man vill tävla med något nytt bidrag, man vill ju visa vad man kan, säger Rasmus som är beredd att sätta sig vid pianot och komponera.

Johanna Bergman och Mikael Löfskog från Sveg hade också kvalificerat sig till finalen med sina egna låtar, de kom på en delad 4:e plats.

 

Dela det här!