Sensationellt avancemang för Lag Nordan – klar för spel i bridgens näst högsta division

Lag Nordan, med Lennart Karlsson, Christer Nordqvist, Christina Westberg, Elving Forsström och Björn Sjöberg (saknas i bilden) har sett till att Härjedalen för första gången har ett lag i bridgens division 2. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Lag Nordan, med Christer Nordqvist, Lennart Karlsson, Björn Sjöberg, Elving Forsström och Christina Westberg har spelat upp sig till division 2 i bridge. Laget, som kom till division 3 mellersta Norrland som reserv förra året, spelade skjortan av motståndarna och vann sju matcher av nio i serien.

Det är första gången i historien som Härjedalen finns med i den näst högsta serien, direkt under elitserien och det är Svegs Bridgeklubb som står för framgångarna.

– Det är ju extra roligt att vi kan göra det här eftersom vi egentligen skulle ha spelat i division 4. När ett av lagen drog sig ur spel i division 3 kunde vi ta deras plats. Att vi sedan vinner division 3 och avancerar till division 2 får ses som en sensation, säger Christer Nordqvist.

Genom sitt storspel är laget ett av Sveriges 60 bästa där 48 lag finns i de fyra division 2-serierna och 12 lag i elitserien.

Nu laddar man för att även ge lagen i division 2 norra ett hårt motstånd när serien drar igång.

Dela det här!