– Vi känner att det är dags att följa utvecklingen, säger Micke Tuncer, vi är i stort behov av att få fler sittplatser för att kunna erbjuda kunderna en bättre service. Som det är idag blir det snabbt fullt under högsäsong och folk måste vända i dörren, det känns inte bra. Vi vill att Sveg skall vara en ort som människor tycker om och då måste vi bidra med det vi kan för att så ska bli.
Ombyggnaden som beräknas ta ungefär sex veckor startar den 3 maj och pågår fram till vecka 25. Under den tiden kommer det att vara stängt på Sibylla. När allt är klart kommer man att kunna erbjuda hela 110 sittplatser och en smidigare logistik i restaurangen.
– Tidigare har det varit trångt och svårt att få till ett smidigt flöde, förklarar Micke, nu kommer vi att bygga smartare för att nå den dimension vi behöver, framförallt under högsäsong.
Sibylla i Sveg tillsammans med Sibylla på Vemdalsskalet ligger i topp fem i omsättning bland de cirka 160 Sibylla som finns i Sverige och det beror till stor del på turismen.
– Visst är det så att det handlar om turismen en hel del, men vi får inte heller glömma ortsbefolkningen, menar Micke, det är viktigt att vi fångar intresse även hos dem som bor och lever här, det är lika viktigt som att vi serviceföretag håller hög standard och det är många här på orten som satsar, den trenden vill vi också hänga med i, avslutar han.