Silver till Team Mattsson i JSM

Svegskillarna Kevin Mattsson, Isak Stener, Ture Stenvall och Filip Stener i Team Mattsson, blev silvermedaljörer i helgens JSM i curling. Foto: Cecilia Stener

Dela det här!Den gångna helgen avgjordes junior-SM i curling i Karlstad. Även om inte Svegs CK fanns med i laguppställningen fanns många svegsfostrade spelare med i mästerskapet, som numera spelar för Östersunds CK.

Team Mattsson är ett renodlat Svegslag från början. Här hittar vi Kevin Mattsson, Isak Stener, Ture Stenvall och Filip Stener som gjorde en mycket bra turnering och fick med sig en silvermedalj hem.

– Det gick riktigt bra ända fram till finalen då Karlstads Team Colorama hade marginalerna på sin sida och vi hade stolpe ut. Vi hade inte så höga förväntningar i början av turneringen men när vi började vinna matcher och spelade riktigt bra som ett lag så började vi själva tro på att vi faktiskt kunde vinna, säger Kevin Mattsson.

Ett tag såg det ut att kunna bli ”Sveg mot Sveg” i finalen då Emil Hermanssons lag var uppe och nosade på en finalplats i den andra semifinalen. Det räckte dock inte hela vägen för Emil och hans lag som fick nöja sig med ett brons.

Det var inte bara ära och medaljer som stod på spel utan även en biljett till JVM i Skottland. Den gick alltså till Karlstadslaget och svegarna, ja för det är så de kallas ute i landet, kommer med all säkerhet igen nästa år.

Dela det här!