Simone tog med sitt kviltintresse från Österrike till Vänsjö – Nu ställer hon ut i Ljushallen

Simone Steuxner. Foto: Privat
Simone Steuxner hade med sig sitt stora intresse redan när hon kom från Österrike till Vänsjö, där hon och sambon hittat sitt paradis. Foto: Privat

Dela det här!Just nu pryder Simone Steuxners vackra lapptäcken Medborgarhusets Ljushall. Små och stora konstverk gjorda i kvilt-teknik finns under februari att beskåda. Simone hade med sig sitt stora intresse redan när hon kom från Österrike till Vänsjö, där hon och sambon hittat sitt paradis.

– Vi tittade på många hus på olika ställen men när gården i Vänsjö dök upp så hade den helt enkelt allt vi ville ha och både sambon och jag är oändligt tacksamma för att vi få leva här i paradiset, säger Simone Steuxner.

Sömnaden har funnits med länge och hon har även tävlat med några av sina verk. 2017 tog hon hem tredjepriset i Scottish Quilt Championship med kvitten som fått namnet Secret Love, något hon förstås är väldigt stolt över.

När hon inte syr själv eller ger kurser i kvilt-teknik ägnar hon sig åt de fyra hundarna av rasen samojed och gården Nissebo förstås som sedan fem år är deras hem.

– Att flytta utomlands är ett stort steg men ibland behövs en stor förändring för att få vad man längtar efter.

För oss var längtan stor efter att leva med naturen. Det var den längtan som tog oss hit till underbara och fantastiskt vackra Vänsjö.

Simones utställning finns uppsatt fram till den 28 februari.

Lapp på lapp och många sömmar i månadens utställning i Ljushallen. Foto: Morgan Grip

Lapp på lapp och många sömmar i månadens utställning i Ljushallen. Foto: Morgan Grip

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 Dela det här!