SM och Sverige Cup-finaler i skotercross till Sveg

John Stenberg, de två senaste årens svenska mästare i skotercrossens Open-klassen. Foto: Skotercross.se

Dela det här!

Räkna med snöskoterfest på Byvallens motorstadion den 30 mars nästa år, då Härjedalens automobilklubb står som arrangör för både SM-finalen i skotercross och finalen i Sverige Cupen 2019.

Byvallens Motorstadion kommer att bjuda de tävlande på en bansträckning som går mer mot klassisk skotercross jämfört med hur det var i Östersund 2017, och i Kalix 2018. Banan kommer vara betydligt längre, med en totallängd på ungefär 1 000 meter, och mer utmanande för förarna än de stadioncross-liknande finalerna som varit temat de föregående åren. Områdets topografi med sina naturliga kullar gör ändå att publiken kommer att kunna ha en bra vy över banan.

Annonser

Under tävlingsdagen kommer det också att bjudas på en hel del underhållning i form av livemusik, kändisrace, barnskoteruppvisning och FSX-show för att hålla publiken igång även när det inte tävlas på banan. Ett serveringstält mitt i själva banan borgar för en riktigt häftig race-upplevelse för dem som väljer att besöka det.

För de som inte vill ta egen bil till Byvallens motorstadion kommer det att gå gratisbussar från centrala Sveg ut till banan med jämna mellanrum under dagen.

Även om Sveg är tämligen snösäkert så kommer snömängden att säkerställas genom snötillverkning på plats under hela vintern.

Annonser