Skoterns dag i Sveg lockar många besökare

Sista helgen i oktober innebär festligheter för snöskoterälskare. Foto: Peder Carlsson

Dela det här!

Artikeln innehåller annonser och annonslänkar

Sista helgen i oktober innebär festligheter för snöskoterälskare. Det är då det firas stort hos skoterhandlarna runt om i landet och den speciella högtiden verkar bli allt större för varje år som går. Det kunde både Ljungbergs Motor och Salab skriva under på när vi besökte dem för att höra hur Skoterns dag 2018 var.

– Det är helt galet mycket jobb den här tiden på året men det är skitkul, säger Andreas Ljungberg som redan nu sålt fler nya Lynx-modeller än föregående år.

Hos Salab i Sveg är det Polaris som gäller och där går man mot ett garanterat rekordår med försäljning av nya snöskotrar.

– Vi hade en jättebra dag med riktigt stort intresse, säger Per Salomonsson. Vi har aldrig sålt så många skotrar den här tiden på året som vi gjort nu.

Anledningen till det stora intresset som gjort att de nya modellerna säljer slut så fort, är förstås förra årets vinter som skapade ett paradis för alla skoterälskare.

– Den trenden håller i sig och ingen vill ju missa chansen till ännu en vinter med skoteråkning, säger Andreas Ljungberg.

ANNONS:Dela det här!