Solsken och varma vindar när sommarmarknaderna dansades ut

Dela det här!

img_3934.jpg
3-åriga Deborah Sibineza besökte torget tillsammans med sina kompisar från förskolan Hästhagen. Här tar hon sig en svängom med Gun-Lis Bergman när Härjedalens dansklubb höll bugglektion. Foto: Morgan Grip
Under sex tisdagar har torget med omnejd samt området längs kyrkomuren nere vid träbjörnen fyllts av knallar, loppisstånd, människor, vimmel, underhållning och ömsom regn och sol. Tisdagens final kunde bjuda på en varm sommardag och många passade på att ta sig ut för att ansluta till marknadsstämningen. Gun-Lis Bergman har hållit i trådarna med säker hand och summerar sommaren ungefär så här.

– En marknad är ju beroende av vädret och trots att vi har haft en hel del regn har stämningen varit mycket god mellan skurarna. Knallarna är nöjda och likaså besökarna, det är ett gott betyg, säger Gun-Lis som redan nu har fått bokningsförfrågningar inför nästa sommar. De gillar Sveg och tycker om gästfriheten och bemötandet här, berättar hon.

Håkan Andersson kommer från Nacka med sin skiv- och bokbuss. Han trivs bra i Sveg och har även varit i Funäsdalen och Vemdalen under sommaren. Håkan är en av många knallar som återkommit från förra året.

– Sveg är bra och marknadsveckan i Härjedalen börjar ju här så då börjar jag också här, säger Håkan som åker runt med en hel del spännande innehåll i sina skivbackar och boklådor.

Gun-Lis Bergman vill passa på att ge en stor eloge till alla som på ett eller annat sätt har bidragit med innehåll under tisdagsmarknaderna och främst till Erik Andersson som fixat med allt praktiskt i samband med de uppträdanden som varit på torgscenen.

Bild 2

img_6350.jpg

Bild 3

img_6353.jpg

Bild 4

img_6370.jpg

Bild 5

img_6378.jpg

Bild 6

img_3950.jpg

Bildtext 2
Sol och värme lockade många besökare till torget den sista marknadstisdagen för sommaren. Foto: Thomas Pedersen
Bildtext 3
Erik Andersson har varit spindeln i nätet på torgscenen under sommarmarknaderna. Foto: Thomas Pedersen
Bildtext 4
Loppmarknaden har blivit ett alltmer populärt inslag och många har passat på att både sälja och köpa. Foto: Thomas Pedersen
Bildtext 5
Dennis Tomek har även han många besökare när torget fylls på tisdagsmarknaderna. Foto: Thomas Pedersen
Bildtext 6
Håkan Andersson från Nacka trivs bra på marknaderna i Sveg. Foto: Morgan Grip

Dela det här!